penetron.cz

Příprava povrchu betonu před aplikací materiálů systému Penetron

Příprava povrchu betonu před aplikací materiálů systému Penetron
Očistěte betonový povrch od prachu, nečistot, ropných produktů, cementového mléka, výkvětů, potoků, omítkové vrstvy, dlaždic, nátěrů a dalších materiálů, které brání pronikání aktivních chemických složek materiálů systému Penetron.

Betonové povrchy by měly být čištěny vysokotlakým vodním paprskem nebo jinou přijatelnou mechanickou metodou (např. kovovým vlasovým kartáčem). Hladké a leštěné povrchy ošetřete slabým roztokem kyseliny a oplachujte vodou po dobu jedné hodiny. Po práci s vysokotlakým vodním paprskem odstraňte přebytečnou vodu na vodorovném povrchu pomocí speciálního vysavače.

Po celé délce trhlin, spár, švů, spojů, rozhraní, přilehlých míst a kolem vstupu komunikací (pro práci s materiálem Penekrit) proveďte konfiguraci ve tvaru “U” o průřezu nejméně 25×25 mm. Otvory vyčistěte kartáčem s kovovým vlasem. Odstraňte uvolněnou vrstvu betonu (pokud existuje).

Dutiny po tlakových netěsnostech (pro práci s materiály Peneplag a Waterplug) vyřízněte sbíječkou na šířku nejméně 25 mm a hloubku nejméně 50 mm s rozšířením dovnitř (pokud možno ve formě “holubího ocasu”). Vnitřní dutinu netěsnosti vyčistěte od uvolněného, odlupujícího se betonu.

Materiál Penebar instalujte bezprostředně před montáží bednění. Před prováděním prací odstraňte z povrchu stojící vodu. Optimálně by měl být povrch suchý a čistý, ale Penebar lze instalovat i na mokrý betonový povrch. Minimální vzdálenost materiálu od okrajů izolované konstrukce je 50 mm.

Pro sanaci a opravu betonu (pro práci s opravnou škrabkou M500) musí být betonový podklad strukturálně zdravý a čistý. Slabý beton musí být odstraněn. Pokud je při odstraňování starého betonu odhalena výztuž, připravte povrch podle následujících doporučení: – Odstraňte dostatečné množství betonu za výztuží, abyste ji zcela očistili. – odstraňte rez mechanicky nebo chemicky (k očištění kovu) – před nanesením materiálu Scrap naneste antikorozní nátěr (epoxidový nebo zinkový).

Příprava povrchu před aplikací injektáže Scrap M600 – provést zařízení vrtů, instalovat injektory, zkontrolovat výkon čerpadla a v případě potřeby provést zkušební injektáž čistou vodou. Doporučuje se utěsnit trhliny, dutiny, aby se zabránilo úniku roztoku materiálu Screpa M600 injekce. Před aplikací materiálu Screpa™ M600 injection vyplněné dutiny promyjte vodou pod tlakem.